2020: een comeback

Een comeback? Was je weg dan?

Ja ik was weg, maar nu weer terug.  Na een aortadissectie (oktober 2018)  en later een complete vervanging van mijn aorta (januari 2019) meld ik  mij weer ready for duty. Sinds september 2019 werk ik als jobcoach voor de leerlingen aan het ISW Vakcollege in Naaldwijk.

‘Ga je weer een keer regisseren?’

Ik heb wel weer plannen voor een regie. Ik lees op dit moment het stuk “De 12 gezworenen” van Reginald Rose. Ik heb een bewerking gestuurd gekregen die ik erg mooi vind. En Sam Shepards ‘Fool for Love’. Deze staat al heel lang op mijn lijstje. Het moet er maar eens van komen.

‘Kom je weer een keer een masterclass geven?’

Ook dat is weer de bedoeling. Speltrainingen zonder gedoe. Bij mij gaat het erom dat een speler zich natuurlijk kan bewegen op het toneel en geen pratend hoofd is. Als je daar advies in nodig hebt, spreken we af dat ik een keer bij een training of repetitie kom kijken. Spelers laten dan zien wat ze al kunnen en van daaruit werken we verder naar verbetering, wat de wens ook maar is.

Ga je weer zelf spelen?

Er is weer wat meer tijd over, nu ik niet meer intensief lesgeef. Ik heb mij voorgenomen eerst weer zelf in training te gaan, en als er iets moois voorbij komt dat ik dat dan weer geen nee zeg…..

Auteur: Maurice Wiedenhof

theatermaker, acteur, theaterdocent en docentcoach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *