Without getting killed or caught

Instant Coffee Blues. Hét nummer dat ik altijd opnam op een mixtape voor een vriendinnetjes en het nummer dat ik zo vaak geprobeerd heb zelf op te nemen. Het is mij nooit gelukt; als 3Chordskid, met mijn 3 accoorden, kom ik een eind. Maar ik vond het nooit goed genoeg, er zijn in mijn privé opnamen archief -alleen beluisteren na mijn dood- 23 versies van dit nummer.

Het is alweer 4 jaar geleden dat hij is overleden, deze imposante liedjesschrijver. Ik heb hem maar 1x in mijn leven live gezien. In Tivoli, in 1991 tijdens een singer-songwriters Night. Samen met zijn kompaan Townes van Zandt. Gelukkig was de laatste niet al te laveloos.

Wat ik mij zo goed heb onthouden is hoe Guy, met zijn rasperige praatzingen een nummer tot leven wekte. Je kan nog zo mooi zingen, maar als je t nummer niet leeft, is het dood meteriaal.

Enfin, eindelijk is de film over Guy er. En ik zou de corona trotseren om ‘m te zien als ie in Nederland uitkwam.

Auteur: Maurice Wiedenhof

theatermaker, acteur, theaterdocent en docentcoach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *