Biografie

Maurice Wiedenhof (Den Haag, 1968)

Theatermaker, docent en coach.

Maurice is met zijn Haagse humor, een energieke, creatieve geest met gezond verstand. Hij is een optimist, die als freelancer verschillende rollen speelt in het bedrijfsleven, theater en het onderwijs. Deze rollen vielen hem toe na zijn opleiding aan de Amsterdamse Theateracademie die hij in 2007 heeft afgerond. Door zijn ondernemingsdrift, bekwaamde zich als maker, speler en dramadocent. Welke rol hij ook speelt, hij denkt graag buiten de kaders en is wars van regide structuren en opvattingen. Als je wil dat er wat moet veranderen, kun je hem bellen.

“Never fear, Maurice is here”.  <wink>

Hij is vurig, beschikt over een goeie kop voor het theater en met een gebronsde stem spreekt hij met passie over cultuureducatie. Als regisseur heeft hij een broertje dood aan pratende hoofden op het toneel, en werkt hij net zo lang met spelers tot hij het spel gelooft. Multidisciplinair geëngageerd theater maken met beginners of gevorderde spelers en dansers, daar gaat hij voor. Voor de klas, als docent drama, is hij graag duidelijk en rechtvaardig. Zijn empathisch vermogen maakt hem tot meester in het ontdekken en ontwikkelen van talent. Dit meesterschap herken je ook in zijn rol als gecertificeerd docentcoach en trainer.

“Ik geloof heilig in leren op de werkvloer. Ik ben een praktijkjongen. Watch, learn and practice hebben ze mij geleerd. Oefening baart toch kunst? Voor alles geldt zitten blijven tot het er staat. Perfectionistisch? Ik noem het eerder ‘gepassioneerd resultaat gericht’. En oprecht. Heel belangrijk. Oprechtheid.”